Skitkul på jobbet

Som tidigare vd för Europas tredje bästa arbetsplats

visar Tomas Lydahl vad som krävs för att skapa en arbetsplats som medarbetarna längtar till.  Visst hade det varit härligt om alla medarbetare tänkte ”Vad roligt vi har på jobbet” varje vecka – eller hur?

Visst hade det varit härligt om alla medarbetare tänkte ”Vad roligt vi har på jobbet” varje vecka – eller hur? Troligtvis är just ditt företag är ett av dem som verkligen vill göra allt för att medarbetarna ska trivas så bra som möjligt. Men utmaningen som alla företag har, är att hela personalen inte tänker likadant, vilket gör det otroligt svårt att genomföra förändringar och upplägg som passar alla.

Arbetsglädje är en nyckel till framgång, en drivkraft som är primär. Saknas den är motorn och motivationen borta. Stress och vantrivsel kostar företag och organisationer stora pengar, och då handlar det inte enbart om sjukskrivningar.  Se här>>

Den stora förlusten sker när medarbetaren arbetar i ett tillstånd som inte är optimalt.

Ett stort missförstånd är att stress kommer från arbetet eller arbetsbördan, vilket inte stämmer då personer reagerar annorlunda inför exakt samma situation. Alla upplevelser kommer från individens egna tankar om arbetet, uppgifter, arbetsmiljön, relationer med kollegor/chefer, etc.

Det här är mycket goda nyheter som kan eliminera all typ av stress, frustration, dålig kommunikation och missförstånd. Denna förståelse ökar självförtroende, produktivitet, välmående, laganda och effektivitet inom alla typer av organisationer.

Med enkla medel kan energi, mental hälsa och resultat höjas och bibehållas i vilken organisation som helst.

Välkomna att ta del av en unik förståelse som fungerar i alla lägen. Har ni råd att låta bli?